Jed, ki bo navdušila ljubitelje piščanca v nekoliko drugačni preobleki ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 bučki
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 4 žlice olivnega olja
- 200 g majhnega krompirja
- 100 g češnjevih paradižnikov
- svež rožmarin
- sol, sveže mleti poper
- 8 piščančjih kračk
- začimbe za žar
- 8 rezin slanine
- 50 g pinjol
Priprava:
1 Očistite bučke, olupite čebulo in česen ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen.
2 Operite krompir in paradižnike ter vse skupaj zrežite na majhne koščke. Krompir popecite na čebuli. Nato dodajte bučke, jih zapecite in na koncu primešajte še paradižnike. Začinite s svežim rožmarinom, soljo in poprom.
3 Očistite meso, ga začinite s soljo in poprom ter potresite z začimbami za žar. Kračke natrite z rožmarinom in jih zavijte v rezine slanine.
4 Zelenjavno mešanico razporedite po pekaču in jo pokrijte s kračkami. Pinjole popražite v teflonski ponvi in jih potresite po mesu. Jed 25 do 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa