Beluši! Njami!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
- sol, sveže strti črni poper
- 350 g špagetov ali ozkih rezancev
- 500 g zelenih belušev
- 4 žlice sončničnega olja
- 2 limeti
- 200 ml smetane
- 40 g nastrganega parmezana
- 50 g masla
Priprava:
1 Očistite piščančje prsi, jih začinite s soljo in poprom ter jih za 20 minut postavite v hladilnik.
2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Nato jih odcedite in prestrezite približno 300 ml tekočine.
3 Beluše očistite in dolomite olesenele dele in jih približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi in ponovno odcedite.
4 V ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani rjavo popecite. Skupaj z maščobo ga nato dajte v pekač in ga 20 do 25 minut pecite še v pečici, segreti na 160 stopinj.
5 Vodo od testenin zlijte v ponev, v kateri se je peklo meso. Dodajte drobno nastrgano limetino lupinico, sok 1 limete ter vse skupaj zavrite. Nato dodajte smetano, jo začinite s soljo in poprom in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.
6 Pečeno meso dajte na krožnik in ga 10 minut pustite stati na toplem. V omako nastrgajte parmezan in jo premešajte. Še nekaj minut naj lahno vre, nato pa ji primešajte maslo, dve tretjini koščkov belušev in testenine. Segrejte, razdelite po krožnikih in prekrijte z rezinami mesa in preostalimi beluši. Jed lahko okrasite še z rezinami limete in jo takoj postrežete.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?