Piščančje prsi z beluši in testeninami

Piščančje prsi z beluši in testeninami (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Beluši! Njami!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
  • sol, sveže strti črni poper
  • 350 g špagetov ali ozkih rezancev
  • 500 g zelenih belušev
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 2 limeti
  • 200 ml smetane
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 50 g masla

Priprava:

1 Očistite piščančje prsi, jih začinite s soljo in poprom ter jih za 20 minut postavite v hladilnik.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Nato jih odcedite in prestrezite približno 300 ml tekočine.

3 Beluše očistite in dolomite olesenele dele in jih približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi in ponovno odcedite.

4 V ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani rjavo popecite. Skupaj z maščobo ga nato dajte v pekač in ga 20 do 25 minut pecite še v pečici, segreti na 160 stopinj.

5 Vodo od testenin zlijte v ponev, v kateri se je peklo meso. Dodajte drobno nastrgano limetino lupinico, sok 1 limete ter vse skupaj zavrite. Nato dodajte smetano, jo začinite s soljo in poprom in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.

6 Pečeno meso dajte na krožnik in ga 10 minut pustite stati na toplem. V omako nastrgajte parmezan in jo premešajte. Še nekaj minut naj lahno vre, nato pa ji primešajte maslo, dve tretjini koščkov belušev in testenine. Segrejte, razdelite po krožnikih in prekrijte z rezinami mesa in preostalimi beluši. Jed lahko okrasite še z rezinami limete in jo takoj postrežete.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri