10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančji lonec z brokolijem, indijskimi oreščki in rižem

Piščančji lonec z brokolijem, indijskimi oreščki in rižem (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje piščančjega mesa ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g dolgozrnatega riža
  • 1 brokoli
  • sol
  • 100 g indijskih oreščkov
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • 3 žlice olivnega olja
  • sojino omako
  • sveže mleti poper

Priprava:

1 Riž oplaknite in ga odcedite. Operite brokoli, ga razdelite na brstiče in jih 1 do 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, tekočino pa prihranite za pozneje. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. Očiščeno piščančje meso zrežite na kocke.

2 V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte meso, ga popecite in začinite s sojino omako. Nato primešajte riž, ga malce popražite in zalijte s 300 ml tekočine od kuhanja brokolija. Kozico pokrijte in na nizki temperaturi vse skupaj pustite vreti 20 minut. Če je treba, dodajte še malo tekočine.

3 Ko se riž zmehča, dodajte še brokoli in indijske oreščke. Segrejte in začinite s sojino omako, soljo in poprom.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri