Sladko-kislo sladkanje...
Za 8 kosov potrebujete:
- 200 g listnatega testa
- 50 g jedilne čokolade
- maslo za model
- moko za posipanje
- 1 jajce
- 200 g maskarponeja
- 1 žlico sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 2 pomaranči
- 1 rdečo grenivko
- 3 žlice mandljevih lističev
Priprava:
1 Testo razgrnite, izrežite krog v velikosti modla, preostanek testa pa narežite na 3 približno 4 cm dolge trakove. Dva od njih premažite s stopljeno čokolado, tretjega pustite praznega in jih zložite skupaj. Te trakove zrežite še na tanjše trakove in jih zavijte v spiralo.
2 Namastite tortni model, ga potresite z moko in vanj položite okroglo testo. Premažite ga s stepenim jajcem, ob robu pa razporedite pripravljene zvitke.
3 Maskarpone stepite s sladkorjem in ščepcem soli. Porazdelite ga po testu, povrh razporedite rezine citrusov (brez pečk in lupine). Na koncu potresite z mandljevimi lističi in pito približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven