Pripravite pito s sezonskim sadjem in razveselite najbližje ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 400 g moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 g masla
- 1 rumenjak
- 1 žlico jabolčnega kisa
Za nadev:
- 500 g sliv
- 500 g breskev
- 20 g kokosove moke
Za kremo:
- 1 beljak
- 50 g sladkorja
- 3 žlice medu
- 1 žlico marelične marmelade
- 200 g kisle smetane
Priprava:
1 Moko in sladkor v prahu presejte v skledo. Dodajte kocke masla in z vilicami vse skupaj pretlačite v mrvice. V drugi skledi zmešajte rumenjak, kis in 1 žlico hladne vode ter mešanico dodajte mrvicam. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo in ga za najmanj 30 minut postavite v hladilnik.
2 Medtem pripravite nadev. Sadje operite, ga prepolovite, odstranite koščice in sadje zrežite na kocke. Kokosovo moko popražite v teflonski ponvi.
3 Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani delovni površini in ga položite na papir za peko. Sredino testa potresite s kokosom, ga obložite s sadjem, robove pa pustite prazne. Nato jih zapognite čez sadje, testo premažite z beljakom in vse skupaj potresite s sladkorjem v prahu. Testo za 10 minut postavite v hladilnik.
4 Pito približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Med zmešajte z marmelado in po 30 minutah peke z mešanico premažite pito. Temperaturo pečice zmanjšajte na 180 stopinj in pito pecite še 10 minut.
5 Po peki naj se malo ohladi, nato pa jo postrezite še toplo s kislo smetano.