Pita z brokolijem in češnjevcem

14. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pita z brokolijem in češnjevcem

Evostaven recept, ki bo navdušil celo družino.

Za 4 osebe potrebujete

Za testo

• 125 g pasirane skute

• 5 žlic olja

• 1 ščepec soli

• 1 jajce

• 250 g moke

• ½ žličke pecilnega praška

Za oblogo

• 250 g brokolija

• sol

• 100 g slanine v rezinah

• 250 g češnjevega paradižnika

• 1 jajce

• 1 rumenjak

• 250 g smetane

• 100 g naribanega sira

• poper

Priprava

Skuto, olje, sol in rumenjak dobro zmešajte. Dodajte moko, pomešano s pecilnim praškom, in vse skupaj zgnetite v gladko testo. Testo postavite v hladilnik za približno 30 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pekač za pito (premera 26 cm) namastite. Testo razvaljajte, z njim obložite pekač in s prsti oblikujte rob. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite. Pripravite brokoli, ga razdelite na cvetke in stebla zrežite na koščke. Oboje blanširajte v vreli osoljeni vodi približno 4 minute in dobro odcedite.

Slanino narežite na koščke, paradižnike pa prerežite na pol.

Zelenjavo in slanino razporedite po testu. Jajce zmešajte z rumenjakom, smetano, sirom, soljo in poprom ter prelijte čez zelenjavo. Pito pecite v pečici približno 45 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 25 minut.

Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 52 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord