Podarili smo knjigo 'Mastna laž - grenka resnica o sladkorju'

12. 2. 2014
Deli
Podarili smo knjigo 'Mastna laž - grenka resnica o sladkorju'

V nagradni igri smo podarili izvod epohalne knjige priznanega endokrinologa in specialista za otroško predebelost, ki razkriva nekaj desetletij zablod v sodobni prehrambeni industriji, ki je zmanjšala vsebnost maščob v prehrani človeka na račun povišanja sladkorja v njej.

To je pripeljalo do epidemije predebelosti in bolezni presnovnega sindroma, za katero boleha že preko milijarde ljudi.

Za te bolezni, ki skrajšujejo življenje za v povprečju 15 do 20 let, iz preostalih let pa delajo kronično trpljenje, smo po Lustigu dovzetni vsi, ki uživamo več sladkorja, kot ga zmore varno presnoviti človeško telo: to je do 50 gramov (200 kalorij) dnevno.

V knjigi lahko med drugim preberete:

  • Najnovejša znanstvena odkritja o pogubnih posledicah sodobne prehrane.
  • Zakaj skoraj vse diete delujejo, a zakaj se po njih spet zredimo?
  • Sladkor: bel, vseprisoten in smrtonosen.
  • Kako prekiniti začarani krog presladke prehrane in bolj zdravo zaživeti?

»Najboljša knjiga o odnosu med dietami in zdravjem, kar sem jih kdaj prebral!« – dr. Andrew Weil, avtor knjige Ne morete si privoščiti, da bi zboleli

»Mastna laž je manifest našega časa, saj razkriva resnične razloge, zakaj smo predebeli, in pojasnjuje, kako lahko ozdravimo epidemijo predebelosti.« – dr. Mark Hyman, avtor knjige Recept za nizek krvni sladkor

Knjigo lahko kupite na tej spletni strani.

Podarili smo 1 izvod knjige 

Vsi, ki ste pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, ste se potegovali za izvod knjige Mastna laž: Grenka resnica o sladkorju, ki jo poklanja Založba UMco!

Nagradno vprašanje se je glasilo:

Kaj povzroča predebelost in bolezni presnovnega sindroma?

a) zelenjava

b) maščoba

c) sladkor

Pravilen odgovor je seveda c) sladkor.

Žreb je bil tokrat naklonjen Heleni G. iz Novega mesta. Čestitamo! Nagrajenka bo knjigo prejela po pošti. Vsi ostali pa lahko knjigo kupite na tej spletni strani.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek