Polnjena pečena jabolka

Polnjena pečena jabolka (foto: stockfood photo) stockfood photo
28. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Slastna zimska sladica

Za 4 osebe potrebujete

  • 50 g rozin
  • 3 žlice ruma
  • 4 jabolka
  • 3 žlice limoninega soka
  • 6 žlic sladkorja
  • 60 g marcipana
  • 2 cl pomarančnega likerja
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • 50 g sesekljanih lešnikov
  • 50 g belih čokoladnih kapljic

Priprava

Rozine namočite v rumu. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Jabolka operite in jih vodoravno prepolovite. Izrežite peščišče, vse polovice jabolk rahlo izdolbite, peclje pa pustite. Odrezane strani jabolk nakapajte z limoninim sokom in jih potresite s sladkorjem.

V skledo denite marcipan in liker ter ga pretlačite z vilicami. Primešajte še mandlje, lešnike, namočene rezine in čokoladne kapljice. Z zmesjo napolnite jabolka, jih pokrijte z drugo polovico s pecljem in sadeže položite v model za narastke, ki ste ga namastili z maslom. Približno 25 minut jih pecite v pečici. Po želji jih še okrasite in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 64 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri