10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Polnjeni orehi

Polnjeni orehi (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ni praznikov brez okusnih sladic...

Za 15–20 kosov potrebujete:

  • 280 g moke
  • 200 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 140 g mletih orehov
  • 1 rumenjak
  • 1 žličko kakava v prahu Gorenjka
  • maslo za modelčke
  • moko

Za nadev:

  • 250 g masla
  • 250 ml mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • sladkor
  • rum

Priprava:

1 Iz moke, koščkov masla, sladkorja v prahu, mletih orehov, rumenjaka in kakava (če želite) zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Nato ga razdelite na koščke, jih zatisnite v namaščene modelčke (v obliki orehovih lupin) in te dajte v pekač. Testo približno 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

2 Zmešajte prašek za puding in mleko ter mešanico ob stalnem mešanju zavrite in mešajte, dokler se ne zgosti. Z mešanjem jo tudi ohladite in ji nato vtepite še maslo, malce sladkorja in ruma.

3 Pečene lupinice napolnite s pripravljeno kremo in zlepite po dve skupaj. Orehe na koncu potopite v stopljeno čokolado in počakajte, da se ta strdi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri