Polnjeni paradižniki

27. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjeni paradižniki

Nadev: riž in blagi feferoni.

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g riža
  • sol
  • 1 čebulo
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 200 ml juhe
  • 1 pločevinko paradižnikov (425 ml)
  • 1 žlico sesekljane bazilike
  • poper
  • sladkor
  • pol jajčevca
  • 45 g vloženih blagih feferonov
  • 1 žličko sesekljanega peteršilja
  • 6 mesnatih paradižnikov
  • 125 g manj mastne mocarele

Priprava

Riž skuhajte v slani vodi. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jo približno 3 minute dušite na 1 žlici olja. Dodajte juho in paradižnike iz pločevinke ter vse skupaj zavrite. Omaka naj nato nežno vre približno 10 minut. Primešajte baziliko in omako začinite.

Jajčevec očistite, ga zrežite na drobne kocke in jih približno 3 minute pecite na 2 žlicah olja. Nato jih vzemite iz ponve in začinite. Feferone odcedite in jih zrežite na obročke. Zmešajte odcejen riž, jajčevce, peteršilj in feferone ter vse skupaj začinite.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Paradižnike oplaknite, jim odrežite pokrove in jih izdolbite. Mocarelo zrežite na rezine. Paradižnike nadevajte z riževo mešanico in obložite z mocarelo. Skupaj s paradižnikovo omako jih porazdelite po nepregornem modelu, paradižnike pokrijte s 'pokrovi' in jih pecite približno 15 minut. Po želji okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ