Pomarančna torta

9. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pomarančna torta (foto: Profimedia)
Profimedia

Torta za ljubitelje pomaranč...

Za 12 kosov potrebujete

  • 240 g moke + moko za delovno površino
  • 60 g sladkorja v prahu
  • ščepec pecilnega praška
  • 150 g masla + maslo za model
  • 1 jajce
  • sol

Za kremo:

  • 600 g posnete skute
  • 3 jajca
  • 1 žličko vaniljevega ekstrakta
  • 150 g pomarančne marmelade

In še:

  • 120 g kremnega smetanovega namaza
  • 1 žlico sladkorja v prahu
  • 200 ml smetane
  • kandirane rezine pomaranče
  • sesekljani mandlji
  • metini lističi za okrasitev

Priprava:

1 Iz moke, presejanega sladkorja, pecilnega praška, masla, jajca in soli zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik. Delovno površino potresite z moko in na njej okroglo razvaljajte testo. Namastite tortni model (premera 24 cm) in ga obložite s testom.

2 Zmešajte skuto, jajca, vaniljev ekstrakt in marmelado. Kremo porazdelite po testu in torto 40 do 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se malo ohladi, nato pa odstranite obod modla.

3 Stepite smetanov namaz, sladkor v prahu in ohlajeno smetano. Kremo razporedite po površini torte, jo okrasite z rezinami pomaranče in potresite z mandlji in metinimi lističi.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ