Obrok s pridihom pomladi!
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g majhnega krompirja
- sol
- 400 g zelenih belušev
- 1 majhno rdečo čebulo
- 1 mlado čebulo
Za polivko:
- 40 g indijskih oreščkov ali olupljenih mandljev
- 2 stroka česna
- 2 žlici sesekljanega drobnjaka
- 4 žlice olivnega olja
- 4 žlice limonovega soka
- 1 žlico belega vinskega kisa
- 1 žličko soli
- 1 žličko sveže strtega barvitega popra
- 2 žlički javorjevega sirupa ali medu
In še:
- svež koprc
- limonino lupinico
Priprava:
1 Krompir temeljito operite, ga dajte v lonec vrele slane vode in ga kuhajte približno 20 minut. Nato ga odcedite in počakajte, da se ohladi.
2 Belušem dolomite olesenele končke, stebla povežite in sveženj postavite v vrelo slano vodo tako, da bodo glavice nad vodo in se bodo soparile. Beluše kuhajte 2 do 4 minute. Nato jih dajte v skledo ledeno hladne vode, pustite stati 1 minuto in jih nato odcedite.
3 Oreščke, olupljena stroka česna in sesekljan drobnjak ukašite v blenderju. Dodajte olje, 8 žlic vode, limonov sok in kis. Na koncu dodajte še sol, poper in javorjev sirup ter vse skupaj dobro zmešajte.
4 Zmešajte koščke ohlajenega krompirja, rezine belušev, kolesca olupljene rdeče čebule in koščke očiščene mlade čebulo. Primešajte še polivko. Solato dajte na večji krožnik in jo okrasite s svežim koprcem in limonino lupinico. Takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?