Prvi primerki te zelenjave običajno napovedujejo prihod pomladi. Uživajte v obojem!
Sestavine za 4 osebe
- 2 stebli pora
- 1 žlica masla
- 400 ml mleka
- 200 g zelenih belušev
- 2 srednje velika krompirja
- 8 rezin suhe slanine
- 1 limona
- sol
- poper
Priprava
Por operite in ga zrežite na trakove. V posodi stopite maslo in na njem med stalnim mešanjem približno 3 minute pecite por. Dodajte olupljena in na rezine zrezana stebla belušev, glavice pa prihranite za pozneje. Zalijte z mlekom in pol litra vode (ali zelenjavne juhe), začinite s soljo in poprom in vse skupaj zavrite.
Krompir olupite, ga zrežite na kocke in 20 minut kuhajte v juhi. Medtem glavice belušev približno 5 minut kuhajte v slani vodi, jih nato odcedite in oplaknite pod hladno vodo, da ohranijo lepo barvo. Slanino hrustljavo popecite v ponvi – na vsaki strani po 1 minuto.
Juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Po želji jo začinite še z limoninim sokom. Vročo juho porazdelite po krožnikih, jo okrasite z glavicami belušev in slanino in postrezite s kruhom.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo približno 350 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 25 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?