Zdravje na krožniku...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g koromača
- 6 pomaranč
- 1 limono
- 1 žličko sladkorja
- sol, sveže mleti črni poper
- 3 vejice mete
- 4 filete postrvi
- olivno olje
- 250 ml belega vina
Priprava:
1 Oplaknite in očistite koromač, odrežite kocen in koromač zrežite na tanke rezine. Stresite jih v skledo in nakapajte s sokom 2 pomaranč in limone. Dodajte sladkor, sol in mleti poper.
2 Nato primešajte še sesekljano meto, dobro premešajte in pustite stati 10 minut. Iztisnite še sok 1 pomaranče, druge pa olupite in med ločevalnimi kožicami izrežite fileje.
3 Postrv zrežite na majhne kose in jih začinite s soljo in poprom. Na olivnem olju jih z vsake strani pecite po 3 minute.
4 V kozico vlijte belo vino in pomarančni sok ter tekočino pokuhajte do polovice. Ribo postrezite s koromačevo solato s pomarančami in vse skupaj prelijte z nastalo omako.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?