Postrv z limonino lupinico

Postrv z limonino lupinico (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Tudi postrvi so zelo okusne - še posebej z malce limone!

Za 4 osebe potrebujete:

• 4 postrvi, 2 žlici olivnega olja, sveže mleti poper, sol
• 2 žlički limonine lupinice
• 1 limono

Za prilogo:
• 4 v oblicah skuhane krompirje
• 2 žlici olivnega olja
• 1 žlico zeliščnega masla
• sveže mleti poper, sol
• 2 paradižnika
• 1 žličko ostrigove omake

Priprava:

1 Oplaknite postrvi, jih očistite, odrežite glave in ribe na obeh straneh večkrat
zarežite. Premažite jih z oljem, soljo in poprom in jih 5 do 8 minut z vsake strani
pecite na žaru.

2 Olupite skuhan krompir, ga premažite s polovico olja in ga zlato popecite
na žaru. Nato na žar položite globoko skledo z zeliščnim maslom, nanj stresite
krompir in ga pretlačite. Začinite ga s soljo in poprom.

3 Oplaknjene paradižnike zrežite na majhne koščke in jim primešajte preostalo olje in omako ostrig. Ribe porazdelite po krožnikih, jih potresite z limonovo lupinico in jih postrezite s krompirjem, paradižniki in limono.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: limona postrv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri