Postrv je zdrava izbira!
Za 2 osebi potrebujete:
- 4 stroke česna
- sol
- ½ šopka lističev peteršilja
- 3 žlice lističev bazilike
- 2 očiščeni postrvi
- 1 limono
- 2 žlici moke
- 140 g masla
- 2 žlici drobtin
- maslo na namastitev
Priprava:
1 Olupite česen, ga iztisnite in primešajte sol. Nato mu primešajte sesekljano baziliko in peteršilj. Mešanico razdelite na dva dela.
2 Postrvi oplaknite pod hladno vodo in ju dobro otrite. Notranje dele nakapajte z limonovim sokom in vanju razporedite prvi del zeliščne mešanice. Ribi nato povaljajte v moki.
3 V ponvi segrejte 100 g masla in na njem na hitro popecite postrvi.
4 Preostalo maslo dodajte drugemu delu zeliščne mešanice in primešajte še 2 žlici drobtin.
5 Namastite pekač in vanj položite postrvi. Po njih razporedite pripravljeno mešanico.
6 Ribi prelijte s preostalim maslom, ju nakapajte z limonovim sokom in ju približno 20 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da se skorjica obarva zlato. Postrezite s pečenim krompirjem in rezinami limone.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?