Postrvi z zeliščno skorjo

Postrvi z zeliščno skorjo (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Postrv je zdrava izbira!

Za 2 osebi potrebujete:

  • 4 stroke česna
  • sol
  • ½ šopka lističev peteršilja
  • 3 žlice lističev bazilike
  • 2 očiščeni postrvi
  • 1 limono
  • 2 žlici moke
  • 140 g masla
  • 2 žlici drobtin
  • maslo na namastitev

Priprava:

1 Olupite česen, ga iztisnite in primešajte sol. Nato mu primešajte sesekljano baziliko in peteršilj. Mešanico razdelite na dva dela.



2 Postrvi oplaknite pod hladno vodo in ju dobro otrite. Notranje dele nakapajte z limonovim sokom in vanju razporedite prvi del zeliščne mešanice. Ribi nato povaljajte v moki.



3 V ponvi segrejte 100 g masla in na njem na hitro popecite postrvi.



4 Preostalo maslo dodajte drugemu delu zeliščne mešanice in primešajte še 2 žlici drobtin.



5 Namastite pekač in vanj položite postrvi. Po njih razporedite pripravljeno mešanico.



6 Ribi prelijte s preostalim maslom, ju nakapajte z limonovim sokom in ju približno 20 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da se skorjica obarva zlato. Postrezite s pečenim krompirjem in rezinami limone.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri