10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Postrvi z zeliščno skorjo

Postrvi z zeliščno skorjo (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Postrv je zdrava izbira!

Za 2 osebi potrebujete:

  • 4 stroke česna
  • sol
  • ½ šopka lističev peteršilja
  • 3 žlice lističev bazilike
  • 2 očiščeni postrvi
  • 1 limono
  • 2 žlici moke
  • 140 g masla
  • 2 žlici drobtin
  • maslo na namastitev

Priprava:

1 Olupite česen, ga iztisnite in primešajte sol. Nato mu primešajte sesekljano baziliko in peteršilj. Mešanico razdelite na dva dela.



2 Postrvi oplaknite pod hladno vodo in ju dobro otrite. Notranje dele nakapajte z limonovim sokom in vanju razporedite prvi del zeliščne mešanice. Ribi nato povaljajte v moki.



3 V ponvi segrejte 100 g masla in na njem na hitro popecite postrvi.



4 Preostalo maslo dodajte drugemu delu zeliščne mešanice in primešajte še 2 žlici drobtin.



5 Namastite pekač in vanj položite postrvi. Po njih razporedite pripravljeno mešanico.



6 Ribi prelijte s preostalim maslom, ju nakapajte z limonovim sokom in ju približno 20 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da se skorjica obarva zlato. Postrezite s pečenim krompirjem in rezinami limone.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri