AJURVEDSKI BISKVITNI PIŠKOTISestavine za 12-15 piškotov:- 100 g polnovredne pirine moke- 100 g mletih orehov- 100 g datljev- 0,5 dcl tople vode (za namakanje datljev)- 2 zreli banani- 0,5 dcl rastlinskega mleka (npr. riževo)- ½ čajne žličke pecilnega praška iz vinskega kamna- ½ čajne žličke sode bikarbone- ½ čajne žličke cimeta v prahu- noževo konico klinčkov v prahu- noževo konico mletega muškatnega oreščkaPostopek:Datlje razkoščičite in jih namočite v topli vodi, da se nekoliko zmehčajo. Nato jih skupaj z vodo, v kateri so se namakali, zmeljite v datljevo pasto. Banano zmečkajte.V posodi zmešajte vse suhe sestavine ter jim dodajte še mokre sestavine (datljevo pasto, banane, rastlinsko mleko). Če je zmes presuha, po potrebi dodajte še nekaj rastlinskega mleka.V pekač namestite papir za peko in nanj z žlico v kupčke nalagajte maso za piškote. Pecite približno 35 minut pri 180 stopinjah Celzija.Avtorica recepta: Sonja Kramar, ljubiteljica zdrave in dobre hrane ter avtorica portala Brezgrešne sladice. Brezgresnesladice.si.
Recepti so bili objavljeni v reviji Liza.