Praznične dobrote malo drugače

24. 12. 2017
Deli
2 / 4
Osebni arhiv

AJURVEDSKI BISKVITNI PIŠKOTI

Sestavine za 12-15 piškotov:

- 100 g polnovredne pirine moke
- 100 g mletih orehov
- 100 g datljev
- 0,5 dcl tople vode (za namakanje datljev)
- 2 zreli banani
- 0,5 dcl rastlinskega mleka (npr. riževo)
- ½ čajne žličke pecilnega praška iz vinskega kamna
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- ½ čajne žličke cimeta v prahu
- noževo konico klinčkov v prahu
- noževo konico mletega muškatnega oreščka

Postopek:

Datlje razkoščičite in jih namočite v topli vodi, da se nekoliko zmehčajo. Nato jih skupaj z vodo, v kateri so se namakali, zmeljite v datljevo pasto. Banano zmečkajte.

V posodi zmešajte vse suhe sestavine ter jim dodajte še mokre sestavine (datljevo pasto, banane, rastlinsko mleko). Če je zmes presuha, po potrebi dodajte še nekaj rastlinskega mleka.

V pekač namestite papir za peko in nanj z žlico v kupčke nalagajte maso za piškote. Pecite približno 35 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Avtorica recepta: Sonja Kramar, ljubiteljica zdrave in dobre hrane ter avtorica portala Brezgrešne sladice. Brezgresnesladice.si.


Recepti so bili objavljeni v reviji Liza.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa