Praznične dobrote malo drugače

24. 12. 2017
Deli
4 / 4
Osebni arhiv

TORTA IZ PALAČINK

Palačinke so same po sebi odlične. Z njimi pa tokrat ustvarjamo torto. Hitro bo pripravljena, v hladilniku pa bo zdržala dan ali dva.

Sestavine:

- 12 palačink (uporabite svojo običajno maso za palačinke)
- 250 g maskarponeja
- 2 dl sladke smetane
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- kakav v prahu

Postopek:

Zmešajte kremo (maskarpone, smetana in sladkor). Na ravno podlago položite prvo palačinko, premažite jo s kremo in na to položite novo palačinko ter postopek ponavljajte do zadnje. Posipajte s kakavom v prahu in postavite na hladno.

Mogoče izboljšave: vsako drugo plast premažite z nutello ali izbrano marmelado. Dodajte sadje. Namesto posipa s kakavom prelijte s kremo ganache.

Recept za ganache: v kozici skoraj do vretja segrejte 1,5 dl sladke smetane in 30 g masla. Zmes prelijte po nadrobljeni temni čokoladi (200 g), pustite dve minuti, nato nad vodno kopeljo počasi zmešajte z metlico, dokler ne dobite gladke mase. Premažite torto in postavite na hladno za 5 minut. Nato še enkrat premažite.

Avtor recepta: Simon Šketa, prehranski bloger in avtor portala www.sketa.si.


Recepti so bili objavljeni v reviji Liza.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"