Najnovejši trend pri pripravljanju smutijev poteka v znamenju cvetače. Da, prav ste slišali.
Vedno več ljudi v svoje smutije dodaja cvetačo in to z dobrim razlogom.
1. V boj proti raku
Cvetača je bogata z antioksidanti, ki lahko preprečujejo razvoj raka. V raziskavi iz leta 2015 so opazili povezavo med povečanim vnosom cvetače in nižjim tveganjem za razvoj raka na želodcu.
2. Malo kalorij, malo sladkorja
Za bolj gost smuti vam ni treba več uporabljati le banan. Uporabite lahko cvetačo, ki vsebuje manj sladkorja in je tudi manj kalorična, pri tem pa vseeno lahko dobite enako gostoto smutija.
3. Brez okusa
Lahko ste brez skrbi, da bi cvetača drastično spremenila okus vašega smutija. Ima namreč to lastnost, da se navzame oziroma prevzame okuse ostalih sestavin, ki jih dodate (sadje, začimbe).
4. Ugodno
Cvetača je ena izmed živil, ki ni pregrešno draga. Kupite jo v večji količini, jo operite, narežite in zamrznite. Tako bo zjutraj priprava smutija potekala še hitreje.
5. Boljša volja
Cvetača vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki lahko vplivajo na premagovanje depresije in izboljšajo vaše počutje.
Bonus recept za jagodno-cvetačni smuti
Potrebujete:
- 1 skodelico zamrznjene cvetače
- 1 skodelico zamrznjenih jagod
- 1/2 banane
- 1 skodelico mandljevega mleka
- 1 žlico mandljevega masla
- 1/2 avokada
- 2 žlički medu
Preberite še:
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija