Odlična in slastna tortica s pridihom eksotike ...
Za 12 kosov potrebujete:
- 100 g makadamij
- 40 g kokosove moke
- ščepec soli
- sok 2 majhnih limet
- 3 žlice agavinega sirup
Za kremo:
- 150 g indijskih oreščkov
- 1 zrel mango
- 60 ml pasijonkinega pireja
- ščepec kajenskega popra
- 70 g kokosove moke
- sok 1 limete
- 50 ml agavinega sirupa
Priprava:
1 Makadamije in indijske oreščke za 2 uri ločeno namočite v vodi. Kokosu primešajte limetin sok, agavin sirup in sol. Makadamije drobno sesekljajte in jih zmešajte s kokosovo mešanico. Nato mešanico zatisnite ob dno modela.
2 Indijskim oreškom v mešalniku dodajte meso manga, pasijonkin pire, kajenski poper, kokos in limetin sok. Dodajte agavin sirup in vse skupaj gladko ukašite.
3 Gladko kremo porazdelite po dnu in torto čez noč postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo okrasite s kroglicami manga ali drugim sadjem.
Foto: Profimedia