Presni prigrizki s čokolado

27. 10. 2015
Deli
2 / 3
Osebni arhiv

Čoko arašidove ploščice

Sestavine:

Osnova:

300 g mandljev
200 g datljev
6 zvrhanih žlic arašidovega masla
50 g zdrobljenih kakavovih zrn

Čokoladni preliv:

150 g kakavovega masla
100 g kakava v prahu
4 jušne žlice agavinega nektarja

Priprava:

Mandlje, ki smo jih predhodno namakali, zmeljemo v moko in odstavimo. Ločeno do gladkega zmešamo arašidovo maslo (nesoljeno) in datlje. Če so datlji preveč suhi, jih za nekaj časa namočimo. Pri mešanju arašidovega masla in datljev lahko dodamo tudi vodo, v kateri so se namakali datlji. Arašidovo maslo lahko pripravimo sami ali pa ga kupimo. Če ga pripravimo doma, uporabimo nesoljene arašide, ki jih v mešalniku mešamo do gladkega. Mešanici datljev in arašidovega masla dodamo zdrobljena kakavova zrna in vmešamo še mandljevo moko. Dobro premešamo.

Osnovo za ploščice razporedimo v pravokotno obliko (lahko uporabimo model z odstranljivim dnom) in jo čvrsto stisnemo. Za krajši čas postavimo v zamrzovalnik, razrežemo na poljubno velike ploščice in jih oblijemo s čokolado. Čokoladni preliv pripravimo tako, da na rahlem ognju stopimo kakavovo maslo, vmešamo kakav v prahu in agavin nektar. Ploščice hranimo v hladilniku.

Recept je prispeval Sašo Šketa, avtor strani Presno.si (www.presno.si).