Polnjeni datlji, obliti s čokolado
Sestavine:
15 datljev
20 g pistacij
20 g kandiranega ingverja
100 g veganske temne čokolade
1 žlica kokosovega olja
solni kristali
posušen čili za dekoracijo
Priprava:
Datljem odstranimo peške in jih napolnimo s pistacijami ali ingverjem. Lahko uporabimo tudi drugo sadje in oreščke, kokosovo maslo, čokolado z rumom in kokosovo moko. Datlje stisnemo, da se nadev lepo skrije. Za 5 minut jih postavimo v zamrzovalnik, da se ohladijo. Medtem na vodni kopeli stopimo čokolado in kokosovo olje. Čokolado prelijemo v visok in ozek kozarec za pomakanje. Datlje vzamemo iz zamrzovalnika in vsakega pomočimo v čokolado. Za pomakanje uporabimo vilice, lahko pa uporabimo paličico za ražnjiče. Počakamo, da odvečna čokolada odteče, nato pa previdno položimo datelj na krožnik. Potresemo z dekoracijo po izbiri – solnimi kristali ali čilijem, lahko tudi s suhim sadjem in pomarančno lupinico. Postavimo jih v hladilnik za nekaj ur, da se dobro ohladijo.
Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja - avtorici bloga DearKitchen (dearkitchen.net).