Princes krofki

Princes krofki (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Peresno lahka sladica...

Za 15 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 25 g svežega kvasa
  • 35 g sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 250 g moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ščepec soli
  • 50 g zmehčanega masla
  • 1 jajce

Za kremo:

  • 100 g drobno mletih olupljenih mandljev
  • 100 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
  • 50 ml mleka
  • 400 ml ohlajene smetane
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Kvasu primešajte 1 žličko sladkorja in polovico mlačnega mleka. Mešanica naj nato na toplem vzhaja 10 minut.

2 Moko presejte v skledo, dodajte cimet, preostali sladkor, sol in zmehčano maslo. S prsti zgnetite debelejše mrvice. Prilijte preostalo mlačno mleko in kvašeno mešanico ter zamesite mehko in voljno testo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga postavite na toplo, da vzhaja še 60 minut.

3 Testo razdelite na 15 kosov, jih oblikujte v krogle in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. Pokrijte jih s folijo za živila in jih pustite vzhajati še 30 minut. Nato jih premažite z razžvrkljanim jajcem in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki naj se dobro ohladijo.

4 Mlete olupljene mandlje zmešajte s sladkorjem v prahu. Primešajte vroče mleko in vse skupaj dobro zmešajte.

5 Vsakemu krofku odrežite zgornjo tretjino in jih z žlico malce izdolbite. V vdolbinice razporedite mandljevo mešanico. Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Razporedite jo po princes krofkih, jih pokrijte z odrezanimi deli in jih lahno posujte s sladkorjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri