Pudingova torta

Pudingova torta (foto: Profimedia) Profimedia
13. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pregrešno sladkanje...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 5 jajc
  • 250 g hladnega masla + maslo za mazanje
  • 170 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici ruma
  • 120 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 2 zavitka praška za vaniljev puding
  • 100 g mletih mandljev
  • 1 zavitek čokoladne kuverture

Za konec:

  • belo in mlečno čokolado za okrasitev

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem, rumenjaki in rumom. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek, prašek za puding in mandlje. Nato mešanico presejte na masleno zmes. Iz beljakov stepite trd sneg in ga previdno vmešajte v mešanico.

2 Dajte jo v namaščen in pomokan tortni model in jo približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi.

3 Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, jo prelijte po torti in počakajte, da se strdi. Torto okrasite z ostružki bele in mlečne čokolade.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri