Dobra sladica z jagodami - za prste obliznit!
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 4 jajca
- 1 rumenjak
- 100 g sladkorja v prahu
- 60 g moke
- 20 g kakava
Za nadev:
- 300 ml mleka
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 40 g drobno mletega sladkorja
- 150 g masla
- 100 g jagod
Za okrasitev:
- približno 3 jagode
- 1 žličko temne kuverture
- 1 žličko bele kuverture
Priprava:
1. Jajca in rumenjak penasto stepite. Postopoma dodajte sladkor v prahu in peno še naprej stepajte. Nato v posameznih odmerkih dodajte še presejano moko s kakavom in testo stepajte do gladkega. Nato ga enakomerno porazdelite v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 12 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
2. Pečen biskvit z vrhnjo stranjo navzdol položite na kuhinjsko krpo, ki ste jo pogrnili s papirjem za peko. Biskvit zvijte in počakajte, da se ohladi.
3. Prašek za puding zmešajte s sladkorjem in mlekom ter skuhajte gosto kremo. Ko se ohladi, ji vtepite zmehčano maslo. V kremo primešajte še koščke jagod. Ohlajen biskvit razvijte, previdno odstranite papir in ga premažite s kremo. Biskvit ponovno zvijte in ga postavite v hladilnik.
4. Rulado zrežite na 3 cm debele rezine. Jagodam odstranite vrhnje dele, jih zrežite na četrtine, jih potopite izmenično v kuverturi in z njimi okrasite kose rulade.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija