RECEPTI: Puranje prsi - tako nežne in vsestranske

29. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Shutterstock

Puranji zvitki s svežim sirom

Preprosto slastno z vinsko-smetanovo omako

Za 4 osebe potrebujete:

• po 1 šopek bazilike, peteršilja in drobnjaka
• 200 g svežega sira
• sol, poper
• 4 tanke puranje zrezke (po 150 g)
• nastrgan muškatni orešček
• 150 ml juhe
• po potrebi sredstvo za zgoščevanje omak
• 4 rezine slanine
• 800 g mokastega krompirja
• 2 žlici olja
• 75 ml belega vina
• 100 g smetane
• 150 ml mleka
• 30 g masla

Priprava:

Zelišča oplaknite, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte oziroma zrežite na rolice. Svežemu siru primešajte baziliko, drobnjak in peteršilj ter mešanico začinite s soljo in poprom.

Zrezke oplaknite, jih osušite in potolcite. Premažite jih s sirovo mešanico in zvijte. Vsak zvitek ovijte v 1 rezino slanine.

Krompir olupite, ga operite in zrežite na četrtine. V slani vodi ga kuhajte 20 do 25 minut. V tem času zvitke z vseh strani približno 5 minut pecite na olju. Prilijte vino in smetano, vse skupaj zavrite in v pokriti kozici dušite približno 15 minut

Krompir po kuhanju odcedite in ga iztisnite skozi stiskalnico za krompir. Primešajte maslo in vroče mleko ter vse skupaj začinite s soljo in muškatom.

Zvitke vzemite iz omake. Prilijte ji juho, jo gosto pokuhajte ali pa dodajte malo sredstva za zgoščevanje. Mesne zvitke postrezite z omako in krompirjevim pirejem. Po želji jed še okrasite.

Čas priprave: 60 minut.
Na osebo: približno 730 kcal, beljakovine: 54 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 38 g.