Puranji zvitki s svežim sirom Preprosto slastno z vinsko-smetanovo omakoZa 4 osebe potrebujete:• po 1 šopek bazilike, peteršilja in drobnjaka• 200 g svežega sira • sol, poper• 4 tanke puranje zrezke (po 150 g)• nastrgan muškatni orešček • 150 ml juhe • po potrebi sredstvo za zgoščevanje omak• 4 rezine slanine • 800 g mokastega krompirja• 2 žlici olja • 75 ml belega vina • 100 g smetane• 150 ml mleka • 30 g masla Priprava: Zelišča oplaknite, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte oziroma zrežite na rolice. Svežemu siru primešajte baziliko, drobnjak in peteršilj ter mešanico začinite s soljo in poprom.Zrezke oplaknite, jih osušite in potolcite. Premažite jih s sirovo mešanico in zvijte. Vsak zvitek ovijte v 1 rezino slanine.Krompir olupite, ga operite in zrežite na četrtine. V slani vodi ga kuhajte 20 do 25 minut. V tem času zvitke z vseh strani približno 5 minut pecite na olju. Prilijte vino in smetano, vse skupaj zavrite in v pokriti kozici dušite približno 15 minutKrompir po kuhanju odcedite in ga iztisnite skozi stiskalnico za krompir. Primešajte maslo in vroče mleko ter vse skupaj začinite s soljo in muškatom.Zvitke vzemite iz omake. Prilijte ji juho, jo gosto pokuhajte ali pa dodajte malo sredstva za zgoščevanje. Mesne zvitke postrezite z omako in krompirjevim pirejem. Po želji jed še okrasite.Čas priprave: 60 minut.Na osebo: približno 730 kcal, beljakovine: 54 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 38 g.