Puranje prsi z rožmarinom

31. 3. 2013

Očarajte goste s prvovrstno puranjo pečenko.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg puranjih prsi
  • sol, poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • po 1 rdeča, rumena in zelena paprika
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • 3 vejice rožmarina
  • 2 žlici črnih oliv
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 150 ml suhega belega vina
  • 400 ml juhe
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Meso začinite in ga v pekaču na vročem olju z vseh strani opecite. Pripravite zelenjavo. Papriko zrežite na trakove, čebulo na kolute in česen na tanke rezine. Rožmarin oplaknite in osušite.

Meso vzemite iz pekača. Na maščobi, ki ostane v pekaču, popecite papriko, čebulo, olive, česen in rožmarin. Vso zelenjavo odstranite iz pekača. V pekaču nato na kratko popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom.

Prilijte juho, dodajte meso in ga v pečici dušite 30 minut. Nato dodajte popraženo zelenjavno mešanico in dušite še od 30 do 40 minut. Omako po potrebi zgostite.

Čas priprave: približno 1 ura 45 minut.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 62 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri