10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pustne tortice

Pustne tortice (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Poskusite te slastne pustne tortice.

Za 20 kosov potrebujete:
  • 500 g moke
  • ščepec soli
  • 42 g kvasa
  • 70 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce

Za nadev:

  • 250 g mletega maka
  • 500 ml mleka
  • 1 žličko sladkorja
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • marelični kompot
  • 100 g olupljenih mandljev
Priprava:

Mletemu maku dodajte mleko in ga pustite lahno vreti, dokler se ne zgosti. Dodajte sladkor in cimet.

Moko presejte v skledo, 100 g pa je prihranite za pozneje. Dodajte sol in sredi kupčka naredite jamico. Vanjo stresite malce sladkorja, zdrobljen kvas in mlačno mleko. Pustite vzhajati 5 do 10 minut. Nato dodajte mlačno stopljeno maslo in zgnetite mehko in voljno testo. Če je treba, dodajte preostalo moko. Testo naj na toplem vzhaja 30 do 45 minut.

Testo pregnetite, razdelite na kroglice in jih položite na delovno površino. Ko spet malce narastejo, okoli kovinske skodelice ovijte kuhinjsko krpo, jo povaljajte v moki in jo zatisnite v kroglice, da naredite vdolbinice. Robove premažite s stepenim jajcem in vdolbinice napolnite z makom. Obložite z oplaknjenimi marelicami in okrasite z mandlji. V pečici, segreti na 190 stopinj, jih pecite 20 do 30 minut.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri