Račje prsi s slivami

Račje prsi s slivami (foto: Profimedia) Profimedia
17. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Poizkusite raco v kombinaciji s slivami...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 račje prsi s kožo (po 150 g)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice timijana
  • 250 ml rdečega sladkega vina
  • 250 ml perutninske juhe
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • sok 1 pomaranče
  • 1 žlico medu
  • 2 čebuli
  • 250 g sliv

Priprava:

1 Meso oplaknite s hladno vodo, ga osušite in kožo mrežasto zarežite. Začinite ga s soljo, ga položite s kožo navzdol, potresite s poprom in timijanom ter meso marinirajte približno 2 uri.

2 Vino zlijte v kozico in ga pokuhajte do polovice. Nato prilijte juho, dodajte žličko pomarančne lupinice, pomarančni sok in med ter pustite lahno vreti, dokler ne povre polovica količine.

3 Meso položite v teflonsko vročo ponev s kožo navzdol in ga pecite približno 1 minuto. Nato ga vzemite iz ponve in položite v pekač.

4 Na maščobi, ki je ostala od peke prsi, popražite sesekljano čebulo. Skupaj z oplaknjenimi polovicami sliv jo dodajte mesu. Prilijte maščobo, ki je ostala od peke, in malo vode. Meso nato približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s krompirjevimi njoki.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri