Račje prsi s slivami

Račje prsi s slivami (foto: Profimedia) Profimedia
11. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Segrejte pečico, naj zadiši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 račje prsi s kožo (vsake po 150 g)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice timijana
  • 250 ml sladkega rdečega vina
  • 250 ml perutninske juhe
  • 1 žličko drobno nastrgane pomarančne lupinice
  • sok 1 pomaranče
  • 1 žlico medu
  • 2 čebuli
  • 250 g sliv

Priprava:

1 Meso oplaknite s hladno vodo, ga otrite in kožo mrežasto zarežite. Nato ga začinite s soljo, s kožo navzdol položite v skledo, potresite s poprom in timijanom in ga 2 uri marinirajte.

2 V kozici skoraj do konca pokuhajte vse vino. Nato prilijte juho, dodajte pomarančno lupinico in sok ter med in vse skupaj kuhajte, dokler ne povre polovica tekočine.

3 Meso dajte v teflonsko ponev s kožo navzdol in ga pecite 1 minuto. Nato ga vzemite iz ponve in ga položite v pekač.

4 Na maščobi, ki je ostala po peki mesa, popražite kocke čebule. Dodajte jih mesu v pekaču in tudi oprane in prepolovljene slive. Prelijte z maščobo od peke čebule in malo vode. Jed približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s krompirjevimi njoki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri