Ratatouille in kozice z bučkami

Ratatouille in kozice z bučkami (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za okusno kosilo ali večerjo ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 večje bučke
  • sol
  • olivno olje
  • 1 večjo čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 250 g olupljenih kozic
  • strt poper
  • 1 vejico rožmarina
  • 3 vejice timijana
  • 60 g nastrganega parmezana
  • češnjeve paradižnike za okrasitev

Priprava:

1 Oplaknite bučke in dve po dolgem zrežite na tanke rezine. Začinite jih s soljo in pustite, da izločijo vodo. Nato jih osušite s papirnato brisačo. Z obeh strani jih popecite v naoljeni ponvi.

2 Olupite in sesekljajte čebulo in česen. Zadnjo bučko in očiščeni papriki zrežite na kocke.

3 V ponvi segrejte malo olja in na njem popecite kozice. Nato jih vzemite ven in v isti ponvi popražite čebulo in česen. Dodajte kocke bučk in papriki. Mešanico začinite s soljo, poprom in sesekljanimi zelišči in jo malce podušite.

4 Mešanico in kozice razporedite po rezinah bučk in jih zvijte. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Potresite s sirom, okrasite s polovičkami paradižnikov in jih 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Fotografija: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri