Slastne in sočne hruške uporabite v sladicah. Lahko pa jih tudi tako kombinirate z avokadom. Ne bo vam žal.
Sestavine:
Osnova:
- 150 g suhih fig
- 100 g mandljev
- 50 g indijskih oreščkov
- 3 jušne žlice kakava v prahu
Nadev:
- 2 avokada
- 4–6 hrušk
- 12 jušnih žlic stopljenega kokosovega olja
- 7 jušnih žlic agavinega sirupa (ali po okusu)
- ingver v prahu (ali svež nariban)
Priprava:
Za osnovo mandlje in indijske oreščke na drobno zmeljemo v mešalniku, dodamo narezane suhe fige, kakav in premešamo. Da se masa bolje premeša, lahko dodamo tudi nekaj malega vode (0,5–1 dl).
Osnovo enakomerno razporedimo po tortnem modelu (v receptu je uporabljen model premera 20 cm). Vse sestavine za nadev zmešamo v gladko maso v blenderju, jo prelijemo po osnovi in postavimo v hladilnik čez noč.
Recept je prispeval Danilo, avtor bloga Easy recepti. Recept je bil objavljen v reviji Liza.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa