25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Espresso rjavčki

15. 8. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Mehki in sočni in s hrustljavimi koščki.

Za 16 kosov potrebujete:

  • 140 g temne čokolade 
  • 140 g masla 
  • 3 žličke instant ekspresne kave 
  • 50 g kakava v prahu 
  • 3 jajca
  • 240 g sladkorja
  • 1 žličko vaniljeve esence
  • 2 ščepca soli
  • 120 g moke 
  • približno 50 g čokoladnih kavnih zrnc

Priprava:

Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). Kvadraten pekač (23 x 23 cm) obložite z dvojnim slojem aluminijaste folije in jo namastite.

Čokolado sesekljajte in jo stopite skupaj z maslom. Počakajte, da se malo ohladi. Nato jo penasto stepite. Primešajte instant kavo in kakav ter mešajte toliko časa, da dobite gladko maso.

Drugo za drugim primešajte jajca. Nato z žlico na hitro vmešajte še sladkor, vaniljevo esenco, sol in nazadnje moko. Mešajte toliko časa, da ni več mokastih kupčkov, vendar to počnite čim bolj previdno, da ne bo testo na koncu trdo.

Testo dajte v pekač, ga pogladite in pecite 30 do 35 minut. Z zobotrebcem preverite, ali je pečeno. Po 15 minutah peke ga potresite s čokoladnimi kavnimi zrni.

Po peki ga vzemite iz pečice, počakajte, da se ohladi, in ga nato zrežite na 16 kosov.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri