25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

RECEPT: Losos s sezamovo skorjico

RECEPT: Losos s sezamovo skorjico (foto: Profimedia) Profimedia
20. 1. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Losos z zdravimi maščobami.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 100 g sezama
  • 600 g filetov lososa
  • sol, sveže mleti poper
  • 40 g moke
  • 2 jajci
  • 60 ml olivnega olja

Za omako Béarnaise:

  • 120 g masla
  • 4 rumenjake
  • 50 ml belega vina
  • 50 ml belega vinskega kisa
  • vejico pehtrana
  • 1 žličko sladkorja
  • ½ limone
  • nekaj kapljic tabaska
Priprava:

Sezam popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe. Lososove filete očistite, jih oplaknite in osušite. Nato jih začinite s soljo in poprom. Povaljajte jih v moki, stepenih jajcih in v sezamu.

V ponvi segrejte olje in na njem rjavo zapecite lososa z obeh strani. Nato filete zložite v pekač in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

V kozici stopite maslo. Rumenjake dajte v skledo in dodajte kis in vino. Skledo postavite nad vročo vodno kopel in začnite stepati sestavine. Takoj ko se začne mešanica peniti, počasi dodajte stopljeno maslo in stepajte, dokler se omaka ne zgosti.

Nato dodajte sesekljan pehtran in omako začinite s soljo, poprom, sladkorjem, limonovim sokom in tabaskom. Lososa postrezite z omako in kuhanim krompirjem z drobnjakom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri