Recept: Polnjena jajčka - s fino zeliščno kremo

Recept: Polnjena jajčka - s fino zeliščno kremo (foto: Profimedia) Profimedia
19. 4. 2014

Prav zdaj lahko najdemo bogato ponudbo zdravih zelišč, ki dajejo jedem čisto posebno aromo.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 200 g svežega sira
  • 2–3 žlice gazirane mineralne vode
  • pol šopka mešanih zelišč
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper
  • 1 žličko limoninega soka
  • 8 trdo kuhanih jajc
  • malce rukole
  • 8 rezin prekajenega lososa
Priprava:

1. Sveži sir zmešajte z mineralno vodo. Zelišča sesekljajte in jih z oljčnim oljem primešajte svežemu siru. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.

2. Olupite jajca in jih po dolgem prepolovite. Na jajčne polovičke nabrizgajte kremo.

3. Očistite rukolo. Jajca porazdelite po lososu in rukoli ter jih po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Ker pa si velikonočnega pogrinjka brez pisanih pirhov ne predstavljamo, preverite še: Naravno obarvani pirhi.