Recept: Riba na papriki

20. 9. 2015

Rahlo kisle kapre poskrbijo za posebno noto.

Riba na papriki

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g belega ribjega fileta (rdeči okun ali lososa)
  • sol, poper
  • 2 žlici repičnega olja
  • približno 1 žlico moke
  • 5 čebul
  • 2–3 stroke česna
  • 1 kg rdečih paprik
  • malce timijana
  • 100 ml juhe
  • 4 žlice kaper (kozarček)
Priprava:

1. Ribji filet malce oplaknite, ga otrite do suhega, ga začinite s soljo in poprom ter ga zrežite na 4 kose. V ponvi segrejte olje. Ribje filete poprašite z moko in jih z vsake strani pecite po približno 4 minute. Po koncu peke jih vzemite iz ponve in postavite na toplo.

2. Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke ter ju podušite na maščobi. Paprike očistite, jih oplaknite, zrežite na trakove in dodajte čebuli ter česnu. Vse skupaj začinite s soljo, poprom in timijanom. Prilijte juho in vse skupaj v pokriti posodi dušite 4–5 minut.

3. Kapre primešajte dušeni papriki in jed še enkrat začinite. Paprike postrezite z ribjim filetom in jed po želji še okrasite. Zraven tekne slan krompir.

Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo približno 460 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 48 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri