Med vikendom, ko imate malce več časa za kuhanje, razvajajte svoje brbončice!
Čeprav je čas priprave malo daljši, boste na koncu ugotovili, da se je splačalo vložiti toliko truda. Kdo pa si ne želi okušati sočne pečenke, četudi ni nobene posebne priložnosti?
Mešanica iz medu, popra in limetinega soka poskrbi za piko na i in zadovolji še tako izbirčne goste!
Čas priprave: 2 uri in 20 minut
Za 4 osebe potrebujete:
- 1,2 kg puranjih prsi
- sol
- kajenski poper
- 2 čebuli
- 4 žlice olja
- 400 ml perutninske juhe
- 2 žlici črnih poprovih zrn
- 2 žlici medu
- 2 žlici limetinega soka
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Puranje prsi oplaknite s hladno vodo, jih osušite in jih natrite s soljo in kajenskim poprom. Čebuli olupite, ju po dolgem prepolovite in zrežite na krhlje.
2. Pekač segrejte in vanj denite 2 žlici olja. Na njem nato 7 do 8 minut pecite meso, da se bo zapeklo z vseh strani. Dodajte čebulo. Prilijte 200 ml juhe. Pekač potisnite na srednji nivo pečice, ga pokrijte in meso pecite 45 minut.
3. Medtem v možnarju grobo strite poprova zrna in jim primešajte med, limetin sok in preostalo olje. Puranjo pečenko obrnite, jo premažite s poprovo mešanico in prilijte preostalo juho. Meso v odkritem pekaču pecite še 45 minut, vsake 15 minut pa ga obrnite in ga premažite s poprovo mešanico.
4. Če je pečenka pečena, preverite s palcem. Če je meso ob pritisku trdno in se skorajda ne vda, je pečenka pečena. V izklopljeni pečici in ob lahno priprtih vratih naj počiva še 5 do 10 minut. Zraven tekne solata in brusnice.
- Preverite tudi Enolončnica s šampinjoni in piščancem
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?