NEŽNI JAGNJEČJI KOTLETIZraven pa sveža metina pomaka.Za 4 osebe potrebujete:• 4 stroke česna • 2 rdeča čilija • 12 jagnječjih kotletov• sol, poper • 160 ml olivnega olja• 2 žlici sesekljanega rožmarina • 250 g čičerke (pločevinka) • 400 g paradižnika • 2 žlici kisa• 1 šopek vodne kreše • 1 žličko limonovega soka• 1–2 žlički balzamične kreme • 2 vejici mete• 250 g jogurta • 2 žlici limetinega soka • kariPriprava:Česen olupite in ga sesekljajte. Čilija očistite in ju zrežite na drobne kocke. Kotlete začinite s soljo in poprom. Zmešajte 100 ml olja, česen, zelišča in čili. V mešanico položite kotlete, skledo pokrijte in jo za približno 3 ure postavite v hladilnik.Čičerko odcedite. Paradižnike očistite, odstranite semena in jih zrežite na večje kocke. Vodno krešo očistite in jo oplaknite. Zmešajte vse skupaj. Posebej zmešajte kis, limonov sok, balzamično kremo in 60 ml olja. Začinite s soljo in poprom ter polivko primešajte solatnim sestavinam. Še enkrat začinite.Meto sesekljajte, ji primešajte jogurt in limetin sok, omako začinite in jo potresite z mletim karijem.Jagnječje kotlete otrite do suhega. Z vsake strani jih pecite na žaru 2 do 3 minute. Postrezite jih s solato in metino pomako. Jed po želji še okrasite.Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 20 g.