RECEPTI: Danes imamo testenine!

4. 2. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Otroci jih obožujejo, mi pa tudi. Med drugim tudi zato, ker so hitro pripravljene. In zato, ker z njimi lahko ustvarimo tako zelo okusne jedi. Ja, testenine sploh niso tako dolgočasne kot si morda mislite. Poskusite ...

1 / 5
Arhiv revije Lisa

PEČENE TESTENINE

S pikantnimi mesnimi kroglicami in začinjeno s sladko čili omako.

Za 4 osebe potrebujete:

• 250 g mešanega mletega mesa
• ¼–½ žličke začimbe sambal oelek
• sojino omako (sladko)
• 1–2 žlici sladke čili omake
• 1 rdečo čebulo
• 200 g brokolija
• 1 korenček
• 4 vložene koruzne storžke
• 2 žlici sezamovega olja
• ½ žličke sladkorja
• 200 g stročjega fižola (zamrznjenega)
• 250 g kitajskih rezancev

Priprava:

1. Mleto meso pregnetite z začimbo sambal oelek, malce sojine omake in sladke čili omake ter ga nato pustite stati približno 10 minut. Olupljeno čebulo zrežite na krhlje. Očistite zelenjavo. Brokoli razdelite na majhne brstiče, korenje pa zrežite na nekoliko debelejše paličice. Koruzne storže odcedite in jih zrežite na debelejše rezine.

2. Iz mletega mesa z mokrimi rokami oblikujte majhne kroglice. Na sezamovem olju najprej popecite čebulo, nato pa ob mešanju še mesne kroglice. Oboje nato postavite na stran. V ponev stresite očiščeno zelenjavo in jo prav tako na hitro popecite. Primešajte ji 4 žlice sojine omake. Primešajte še sladkor in zamrznjen fižol ter na nizki temperaturi vse skupaj kuhajte približno 7 minut.

3. Testenine kuhajte v vodi 5 do 7 minut in jih po kuhanju odcedite. Zmešajte jih z zelenjavo in mesnimi kroglicami ter jed še enkrat začinite.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 67 g.