NARASTEK Z REZANCITo jed imajo radi v Avstriji: z belim zeljem in šunko.Za 4 osebe potrebujete:• 250 g širokih rezancev• sol in poper• 800 g belega zelja • 1 čebulo • 2 žlici masla • 2 žlički sladkorja• 4 žlice kisa • 150 g kuhane šunke • 2 noževi konici mlete kumine• 2 noževi konici mletega koriandra• 2 rumenjaka • 2 jajci • 200 g smetane• 1 žlico jedilnega škroba • 200 ml mleka• nastrgan muškatni orešček • kajenski poper• 200 g nastrganega ementalcaPriprava: 1. Testenine skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže in jih nato odcedite. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj). 2. Očistite zelje in ga zrežite na trakove. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih popražite na maslu. Primešajte sladkor in ga karamelizirajte. Nato prilijte kis in ga pokuhajte. Dodajte še zelje in ga ob mešanju dušite približno 10 minut. Nato ga odcedite.3. Šunko zrežite na kocke in jih zmešajte z zeljem in testeninami. Mešanico začinite s soljo, poprom, kumino in koriandrom. Posebej zmešajte rumenjaka, jajci, smetano, škrob in mleko. Začinite z muškatom in poprom. 4. Namastite model za narastke in ga potresite s sirom. Nato vanj porazdelite mešanico testenin in zelja ter vse skupaj potresite s sirom. Prelijte z jajčno smetano, model pokrijte z aluminijasto folijo in narastek pecite približno 30 minut. Temperaturo pečice nato zvišajte na 210 stopinj (ventilatorske na 190 stopinj), odstranite folijo in narastek pecite še približno 15 minut. Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.Na osebo: približno 870 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 59 g.