ŠPAGETI S PARADIŽNIKOM IN KOZICAMI Za dopolnitev pa še lahna vaniljeva nota.Za 4 osebe potrebujete:• 300 g češnjevih paradižnikov • ½ stroka vanilje • 4 žlice masla • 1 žličko rjavega sladkorja • 400 g špagetov • sol in poper• 100 g rukole • 4 stroke česna • ½ bio limone • 2 žlici olivnega olja • 300 g surovih in olupljenih kozicPriprava: 1. Paradižnike oplaknite in jih po želji očistite. Pri nekaterih pustite peclje. Preostale prepolovite. Strok vanilje po dolgem prepolovite in postrgajte sredico.2. V ponvi segrejte 3 žlice masla in na njem približno 2 minuti na najnižji temperaturi pustite stati sredico stroka vanilje in tudi strok. Tega na koncu odstranite. V ponev stresite paradižnike, jih potresite s sladkorjem in vse skupaj karamelizirajte na nizki temperaturi. Ponev pokrijte, kuhalno površino izklopite in pustite stati še 5 minut.3. Testenine skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže. Očistite rukolo. Olupite česen in strite stroke. Limono oplaknite pod vročo vodo, jo obrišite in zrežite na krhlje.4. V drugi ponvi segrejte 1 žlico masla in olje. Na maščobi popražite česen. Med mešanjem približno 4 minute zraven pecite še kozice in limonine krhlje ter vse skupaj tudi začinite. Nato limono in po želji tudi česen vzemite iz ponve.5. Testenine odcedite, jih primešajte paradižnikom ter jed začinite. Na koncu dodajte še rukolo in kozice.Čas priprave: približno 40 minut.Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 71 g.