PONEV Z LINGUINITako lepo aromatično s hrustljavo slanino.Za 4 osebe potrebujete:• 250 g cvetače• 400 g testenin (linguini) • sol in poper• 3 stroke česna• 4 žlice olivnega olja• 12 rezin slanine• malce posušenega rožmarina• 2 žlici sveže nastrganega trdega sira (na primer zbrinc)Priprava: 1. Očistite cvetačo in jo razdelite na brstiče. Testenine skuhajte po navodilih z embalaže v večji količini vrele slane vode. Zadnjih 5 minut kuhanja testeninam dodajte še cvetačo.2. Olupite česen in ga drobno sesekljajte. V veliki ponvi segrejte olivno olje. Na njem popecite slanino in jo nato vzemite iz ponve. Na srednji temperaturi med mešanjem popražite še česen.3. Testenine in cvetačo odcedite in oboje stresite na česen. Premešajte in jed začinite z rožmarinom soljo in poprom. Potresite s slanino in s sirom. Po želji testenine okrasite še z rukolo.Čas priprave: približno 35 minut.Na osebo: približno 730 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 70 g.