LOSOS S PETERŠILJEVO SKORJO
Nadvse lahko in slastno.
Za 4 osebe potrebujete:
• 4 fileje lososa (po 150 g, debele srednje kose)
• 2 žlici limonovega soka
• sol, poper
• 1 šopek gladkega peteršilja
• 3 vejice timijana
• 6 žlic masla
• 6 žlic drobtin
• 2 žlici srednje ostre gorčice
• po 2 bučki in rumeni papriki
• 300 g češnjevih paradižnikov
• 4 krhlje limone
Priprava:
Namastite večji nepregorni model. Oplaknite fileje in jih osušite. Nato jih nakapajte z limonovim sokom. Začinite jih s soljo in poprom ter položite v model.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Oplaknite peteršilj in timijan ter vejice otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. V teflonski ponvi segrejte maslo. Na njem med mešanjem približno 2 minuti pražite drobtine. Primešajte peteršilj (2 žlici prihranite za pozneje) in timijan. Začinite s soljo in poprom.
Ribje fileje enakomerno premažite z gorčico in z žlico po njih razporedite še zeliščno mešanico. Model potisnite v vročo pečico in ribo pecite približno 15 minut, da se zeliščna skorja obarva zlato rjavo in postane hrustljava.
V tem času oplaknite in očistite zelenjavo. Bučki zrežite na rezine, papriko pa na majhne koščke. Približno 10 minut jih dušite na preostalem maslu. Paradižnike dodajte po približno 5 minutah dušenja. Vse skupaj začinite. Ribje filete porazdelite po krožnikih in jih postrezite s solato in po 1 limoninim krhljem. Zraven tekneta sveža solata in hrustljava bageta.
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 18 g.
2 / 3