RECEPTI: Klasični, jabolčno-orehovi in z ribezom - slastni rjavčki

16. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Radi jih bodo pekli tudi otroci.

Slika 1/3

JABOLČNO-OREHOVI RJAVČKI

Za 16 kosov potrebujete:

• 100 g čokolade
• 100 g orehov
• 80 g moke
• 50 g kakava v prahu
• 1 zavitek pecilnega praška
• 200 g rjavega sladkorja
• 1 vaniljev sladkor
• 100 g masla
• 3 jajca
• 120 g kisle smetane
• maslo in moko za model
• 3–4 majhna jabolka
• sok 1/2 limone
• 1 žlico marelične marmelade

Priprava:

Čokolado in orehe grobo sesekljajte. Moko presejte s kakavom in pecilnim praškom. Dodajte obe vrsti sladkorja.

Maslo stopite in počakajte, da se ohladi. Nato ga penasto stepite z jajci. Dodajte kislo smetano, moko s kakavom in čokolado z orehi. Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač ter pogladite površino.

Jabolka olupite, prerežite na pol in izrežite peščišče. V vsako polovico naredite več vzdolžnih zarez. Premažite jih z limonovim sokom in jih rahlo potisnite v testo. Rjavčke 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Marmelado segrejte in jo dobro zmešajte. Po 20 minutah peke z njo premažite rjavčke.

Profimeida

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri