RECEPTI: Klasični, jabolčno-orehovi in z ribezom - slastni rjavčki

16. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Radi jih bodo pekli tudi otroci.

Slika 1/3

JABOLČNO-OREHOVI RJAVČKI

Za 16 kosov potrebujete:

• 100 g čokolade
• 100 g orehov
• 80 g moke
• 50 g kakava v prahu
• 1 zavitek pecilnega praška
• 200 g rjavega sladkorja
• 1 vaniljev sladkor
• 100 g masla
• 3 jajca
• 120 g kisle smetane
• maslo in moko za model
• 3–4 majhna jabolka
• sok 1/2 limone
• 1 žlico marelične marmelade

Priprava:

Čokolado in orehe grobo sesekljajte. Moko presejte s kakavom in pecilnim praškom. Dodajte obe vrsti sladkorja.

Maslo stopite in počakajte, da se ohladi. Nato ga penasto stepite z jajci. Dodajte kislo smetano, moko s kakavom in čokolado z orehi. Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač ter pogladite površino.

Jabolka olupite, prerežite na pol in izrežite peščišče. V vsako polovico naredite več vzdolžnih zarez. Premažite jih z limonovim sokom in jih rahlo potisnite v testo. Rjavčke 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Marmelado segrejte in jo dobro zmešajte. Po 20 minutah peke z njo premažite rjavčke.

Profimeida

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri