RECEPTI: Klasični, jabolčno-orehovi in z ribezom - slastni rjavčki

16. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3
Profimeida

KLASIČNI RJAVČKI

Za 16 kosov potrebujete:

• 250 g čokolade
• 120 g masla
• 6 jajc
• 180 g sladkorja
• 1 vaniljev sladkor
• 200 g moke
• ščepec soli
• 125 g jogurta
• maslo za model

Priprava:

Čokolado nalomite na koščke in jih stresite v kovinsko skledo. Dodajte maslo in čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Potem naj se malce ohladi.

Jajca penasto stepite z obema vrstama sladkorja. Dodajte stopljeno čokolado, moko s soljo in jogurt sobne temperature.

Mešanico porazdelite po namaščenem pekaču in testo 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pečeno testo prevrnite na delovno površino in ga zrežite na kocke.