RECEPTI: Klasični, jabolčno-orehovi in z ribezom - slastni rjavčki

16. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Profimeida

RJAVČKI Z RIBEZOM

Za 16 kosov potrebujete:

• 4 jajca
• 180 g drobno mletega sladkorja
• 200 g mlečne čokolade
• 100 g masla
• 150 g moke
• 1/2 žličke pecilnega praška
• 200 g ribeza
• čokoladne ostružke
• maščobo in moko za model

Priprava:

Jajca penasto stepite s sladkorjem. Čokolado nalomite na majhne koščke in jih stopite. Nato temeljito vtepite še maslo.

Zmešajte jajčno in čokoladno peno ter nato previdno dodajte še presejano moko s pecilnim praškom.

Ribez očistite, ga oplaknite in otresite do suhega. Namastite pekač (30 x 25 cm) in ga potresite z moko. Vanj nato denite testo in ga potresite z ribezom.

Testo 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ohladi naj se v pekaču, nato ga prevrnite ven in ga zrežite na kocke. Okrasite jih s čokoladnimi ostružki.