RJAVČKI Z RIBEZOMZa 16 kosov potrebujete:• 4 jajca• 180 g drobno mletega sladkorja• 200 g mlečne čokolade• 100 g masla• 150 g moke• 1/2 žličke pecilnega praška• 200 g ribeza• čokoladne ostružke• maščobo in moko za modelPriprava: Jajca penasto stepite s sladkorjem. Čokolado nalomite na majhne koščke in jih stopite. Nato temeljito vtepite še maslo.Zmešajte jajčno in čokoladno peno ter nato previdno dodajte še presejano moko s pecilnim praškom.Ribez očistite, ga oplaknite in otresite do suhega. Namastite pekač (30 x 25 cm) in ga potresite z moko. Vanj nato denite testo in ga potresite z ribezom.Testo 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ohladi naj se v pekaču, nato ga prevrnite ven in ga zrežite na kocke. Okrasite jih s čokoladnimi ostružki.