RECEPTI: Mini pice - odličen prigrizek ali predjed

22. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Profimedia

MINI PICE S KOZJIM SIROM

Za 4 osebe potrebujete:

• 280 g moke
• 10 g svežega ali 7 g suhega kvasa
• 4 žlice olivnega olja
• 1 žličko grobe soli
• 8 vejic timijana
• 200 g svežega kozjega sira

Za paradižnikovo omako:

• 40 g pasiranega paradižnika
• 1 žličko sladkorja
• 1 žlico olivnega olja
• ščepec origana

Za zelen pesto:

• nekaj vejic peteršilja
• 2 stroka česna
• 1 žličko limonovega soka
• 50 ml olivnega olja

Priprava:

Moko presejte na delovno površino, sredi jamice naredite luknjico in vanjo vlijte 180 ml vode, zmešane s kvasom. Dodajte polovico olja, vse skupaj začinite s soljo in zgnetite mehko ter voljno testo.

Skledo potresite z malo moke, vanjo denite testo, ga prekrijte s folijo za živila in pustite vzhajati 2 uri, da podvoji količino.

Modele za pico namastite z malo olja. Še enkrat pregnetite testo. Razdelite ga na 8 delov in vsakega okroglo razvaljajte. V pekaču jih raztegnite tako, da bodo debeli 3 mm. Robovi so lahko malo debelejši. Pice naj nato še nekaj minut vzhajajo.

Pice premažite s paradižnikovo omako, potresite z malce timijana in prekrijte z rezinami sira. Približno 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 250 stopinj.

Preden jih postrežete, jih nakapajte s peteršiljevim pestom, ki ga pripravite iz sesekljanega peteršilja, sesekljanega česna, ščepca soli, limonovega soka in olja.