RECEPTI: Tri dragocenosti iz dežele nasmeha

8. 7. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3

PIŠČANEC Z ZELENJAVO

Mešanica iz karija, ingverja in koriandra je pravi ognjemet arom.

Za 4 osebe potrebujete:

• 1 rdečo papriko
• 150 g korenja
• 125 g stročjega graha
• 4–5 mladih čebul
• 1 kos ingverja (velikost oreha)
• 2 žlici margarine
• 500 g fileja piščančjih prsi
• sol
• ½ žličke tajskega mletega karija
• ½ šopka koriandra
• 200 ml juhe
• 250 g smetane
• 1–2 žlički limetinega soka

Priprava:

Očistite zelenjavo. Papriko zrežite na ozke trakove, korenje pa na rezine. Stročji grah po želji zrežite na koščke, mlado čebulo pa na tanke obročke. Ingver olupite in ga drobno nastrgajte.

V večji ponvi ali pa v voku segrejte 1 žlico margarine. Na njej med mešanjem približno 5 minut pražite korenje in papriko. Po 3 minutah dodajte še stročji grah. Nato vse skupaj vzemite iz ponve.

Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na grižljaj velike koščke. V ponvi segrejte preostalo maščobo in na njej med obračanjem približno 5 minut pecite kocke mesa. Začinite jih s soljo, ingverjem in mletim karijem ter jih pecite še približno 1 minuto.

Koriander oplaknite in ga otrite do suhega. Nato potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Mesu dodajte zelenjavo, mlado čebulo in koriander ter vse skupaj zalijte z juho in smetano. Jed kuhajte še približno 3 minute in jo začinite z limetinim sokom. Po potrebi jo zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak. Zraven tekne riž.

Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 10 g.