PIŠČANEC Z ZELENJAVOMešanica iz karija, ingverja in koriandra je pravi ognjemet arom.Za 4 osebe potrebujete:• 1 rdečo papriko• 150 g korenja• 125 g stročjega graha• 4–5 mladih čebul • 1 kos ingverja (velikost oreha) • 2 žlici margarine • 500 g fileja piščančjih prsi • sol • ½ žličke tajskega mletega karija • ½ šopka koriandra • 200 ml juhe • 250 g smetane • 1–2 žlički limetinega soka Priprava: Očistite zelenjavo. Papriko zrežite na ozke trakove, korenje pa na rezine. Stročji grah po želji zrežite na koščke, mlado čebulo pa na tanke obročke. Ingver olupite in ga drobno nastrgajte. V večji ponvi ali pa v voku segrejte 1 žlico margarine. Na njej med mešanjem približno 5 minut pražite korenje in papriko. Po 3 minutah dodajte še stročji grah. Nato vse skupaj vzemite iz ponve. Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na grižljaj velike koščke. V ponvi segrejte preostalo maščobo in na njej med obračanjem približno 5 minut pecite kocke mesa. Začinite jih s soljo, ingverjem in mletim karijem ter jih pecite še približno 1 minuto. Koriander oplaknite in ga otrite do suhega. Nato potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Mesu dodajte zelenjavo, mlado čebulo in koriander ter vse skupaj zalijte z juho in smetano. Jed kuhajte še približno 3 minute in jo začinite z limetinim sokom. Po potrebi jo zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak. Zraven tekne riž.Na osebo: približno 290 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 10 g.